Doufu Shaomai
dimsums met tahoepaddestoelvulling
Ingrediënten
Instructies
- Paddestoelen 30 min. in heet water weken.
- Tahoe in stukken snijden en fijn prakken.
- Lente-uitjes fijn snipperen.
- Gember schillen en fijn snipperen.
- Waterkastanjes fijn snijden.
- Stelen van paddestoelen verwijderen en hoeden heel fijn snijden.
- Olie verhitten en gember en lente-uitje 2 min. zachtjes bakken.
- Tahoe, waterkastanje en paddestoelen toevoegen.
- Knoflook erboven uitpersen.
- Op hoog vuur 2 min. roerbakken. Intussen ei splitsen en eiwit loskloppen.
- Door tahoemengsel sojasaus, sesamolie en zout roeren.
- Van het vuur nemen en helft van eiwit en maïzena erdoor roeren.
- Laten afkoelen.
- Deeglapjes vullen met mengsel en garneren met zeewierreepjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Zie verder basisrecept dimsums.