Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Deeg:
- 4 ⅓ kopjes bloem
- 1,5 kopjes melk
- 70 gram gist verse
- 1 kop margarine of boter / plus 2 el.
- ¾ kop suiker of honing
- 1 tl. zout
Aroma:
- ½ kop gekonfijte citroenschil
- ½ kop amandelen gehakte
- 1 citroen geraspte schil voor
- ¼ kop rum
- 1 ¾ kopjes rozijnen
Topping
- ¼ kop boter gesmolten
- ½ kopje banketbakker suiker
Instructies
- Maak een zachte, plooibare gistdeeg van de ingrediënten in het eerste deel en laat in een kom gedurende 10 minuten rusten.
- Kneed de kruiden, behalve de rozijnen, in het deeg.
- Als alle andere ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld, voeg je de rozijnen toe.
- Rol het deeg in een ovaal model en leg het op een ingevette bakplaat. Laat 10 tot 15 minuten rusten.
- Nog steeds op bakplaat, wikkel het deeg goed in aluminiumfolie en bewaar in de koelkast voor een paar uur of een nacht.
- Haal uit de koelkast en verwijder de folie.
- Strooi bloem rond het brood om het deeg te verhinderen uit te spreiden tijdens het bakken.
- Plaats brood in een voorverwarmde oven van 175 tot 200 ° en bak 50-60 minuten, tot het bleek goud van kleur is.
- Haal uit de oven, bestrijk met gesmolten boter en bestrooi met suiker banketbakker.
- Herhaal dit tot boter en suiker worden opgebruikt.
- Stollen moeten hiervan een dikke, witte laag krijgen.