Drie in de pan met courgettes

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g courgette
  • 1 eetlepel(s) zout
  • 2 aardappels 150 g
  • kleine ui of 2 sjalotjes
  • 2 losgeklopte eieren
  • 1 teentje knoflook
  • paar lepels bloem
  • peper
  • ½ theelepel suiker
  • 1 eetlepel(s) verse basilicum of theelepel gedroogde

Instructies

  • Courgette schillen en met de ui grof raspen.
  • Met zout bestrooien en enige tijd laten uitlekken in een vergiet.
  • Afspoelen en droog deppen.
  • De aardappels grof raspen (vlak voor bereiding, anders worden ze bruin).
  • Niet afspoelen, wegens de bindende werking van het aardappelmeel.
  • Door de courgettes roeren samen met de eieren, uitgeperste knoflookteentje, zout, peper, suiker en fijngehakte basilicum.
  • Dan zoveel bloem toevoegen dat een tamelijk stevig beslag wordt verkregen.
  • In een koekenpan een laagje olie van ½ cm verhitten en 3 of 5 koekjes per keer bakken.
  • Eenmaal omkeren als de randjes bruin worden.
  • Laten uitlekken op keukenpapier.

Notities / Tips / Wijnadvies

Info:

Dergelijke 'pnackes' worden in Amerika waar dit recept vandaan komt, opgediend met zure room, yoghurt of appelmoes.

Serveertip:

Lekker met cottage chees met radijs.

Serveertip:

Met een gemengde salade en bruin stokbrood een zomerse maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Pannenkoeken
Land van herkomst America
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch