Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 gram kleine champignons*
- 4 teentjes knoflook
- 225 ml sherry of meer naar smaak
- 1 middelgrote ui
- platte peterselie
- 3 eetlepel(s) olie
- 1 volle theelepel paprika poeder
- 1 volle theelepel zoete gerookte paprikapoeder**
- flink wat chilipoeder naar smaak
- Zout en peper
Instructies
- Veeg de champignons schoon met een droge doek en snijd afhankelijk van de grote doormidden of in vieren.
- Snipper de ui en fijn en bak deze in de olie glazig, pers de knoflook uit en laat deze 1 minuutje mee bakken.
- Bak de paprika poeder, de zoete paprika poeder en wat chili peper even mee dan mogen de champignons 2 minuten mee gebakken worden.
- Giet dan de sherry erbij en meng alles goed door elkaar, de champignons zullen alle smaken en de vloeistof opzuigen.
- Strooi redelijk wat zout erbij de champignons hebben dit echt nodig, en maal er wat peper overheen. Laat dit zeker 10 minuten op een zacht pitje pruttelen.
- Strooi er dan de fijngehakte peterselie overheen en proef over er nog wat chili, zout en peper bij mag.
- Laat de champignons een nacht in koelkast rusten, de volgende dag zijn ze op hun best.