Duitse Aardappelsalade
Ingrediënten
Instructies
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine blokjes.
- Strooi ze in kokend water met zout en kook ze 5 minuten.
- Giet ze af en laat ze afkoelen.
- Snipper de gepelde ui.
- Snijd de augurken in plakjes en de boterhamworst, de kaas en de geschilde appel in kleine blokjes.
- Maak een sausje van sour cream, wat citroensap, suiker, zout en peper.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Duitsland staat bekend om zijn aardappelsalades die vaak in een friszure saus worden gegeven.
In het recept van deze Duitse salade wordt daarvoor sour cream, ook wel zure room genoemd, gebruikt.
Sour cream is koffieroorn, die is aangezuurd met een reincultuur van melkzuurbacterien.
Het is vooral in Duitsland en in de Oosteuropese landen bekend en geliefd, maar de laatste jaren is ook de populariteit in ons land groeiende.
In het recept van deze Duitse salade wordt daarvoor sour cream, ook wel zure room genoemd, gebruikt.
Sour cream is koffieroorn, die is aangezuurd met een reincultuur van melkzuurbacterien.
Het is vooral in Duitsland en in de Oosteuropese landen bekend en geliefd, maar de laatste jaren is ook de populariteit in ons land groeiende.