Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 800 g varkensrollade
- 1 takje thijm
- 40 g boter
- 1 blaadjes laurier
- 3 sjalotjes
- 2 takjes peterselie
- ¼ l droge witte wijn
- zout
- peper
- 1 teentje knoflook
- bloem
Instructies
- Maak 24 uur van te voren de marinade.
- Schil de sjalotjes en het teentje knoflook.
- Leg het vlees in een kom, maak van tijm, laurier en peterselie een boeketje en leg het bij het vlees.
- Leg er ook de sjalotjes en de knoflook bij.
- Strooi er zout en peper over.
- Schenk er dan de wijn over en laat het 24 uur marineren.
- Keer de rollade vaak om.
- Maak van 20 g boter en 20 g bloem een beurre manié door ze goed te kneden.
- Haal het vlees uit de marinade, laat het uitlekken, droog het af en wrijf het in met 20 g boter.
- Leg het op een treeftje in een oven van 170 C boven een lekbak en laat het 45 minuten sauteren.
- Arroseer vaak met het vocht in de lekbak.
- Passeer de marinade.
- Doe het vocht in een pannetje en reduceer het op hoog vuur tot 2/3.
- Als het vlees klaar is, legt U het op een verwarmde dienschaal.
- Voeg de beurre manié onder kloppen bij het ingekookte vocht en geef hier ook het braadvocht van het vlees bij.
- Klop met de garde totdat de saus bindt.
- Geef de saus in een sauskom.