Eendenborst met raapjes

Porties: 4 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eendenborsten
  • 1 eetlepel honing
  • zout
  • peper
  • 1 kg raapjes nieuwe en heel verse
  • 50 gr boter
  • gehakte kervel naar smaak

Instructies

  • Kerf het vel van de eendenborsten ruitvormig in en bestrijk ze met honing.
  • Was de raapjes, snijd de stengels af, maar laat een deel eraan.
  • Snijd de raapjes in dunne pakjes en bak ze 10 minuten in de warme boter.
  • Leg de eendenborsten in een anti-kleeflaag met de huid op de bodem en bak ze zonder vetstof aan weerskanten 5 minuten.
  • Kruid ze met peper en zout.
  • Serveer de eendenborsten met de raapjes en bestrooien met gehakte kervel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte / Hoofdgerechten
Land van herkomst België