Eenpanschotel met kip

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 500 gram dungesneden kipfilet
  • 3 dl kippenbouillon
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 diagonaal gesneden wortel
  • 1 middelgrote groene paprika in dunne reepjes
  • 250 gram goed gewassen verse spinazie
  • 8 30 minuten geweekte shi-take paddestoelen;
  • 1 blok tofu in plakjes
  • 1 bosje verse koriander
  • 250 gram gekookte sobanoedels
  • Voor de saus:
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 6 eetlepels citroensap
  • 1 stuk daikonwortel als garnering
  • 1 kleine rode Spaanse peper als garnering

Instructies

  • Verhit de olie aan tafel in een elektrische pan en bak de kip in kleine
  • porties.
  • Vermeng de bouillon met de sojasaus en de suiker.
  • Schuif de kip, als die gaar is, naar de rand van de pan en doe van elke
  • groente en van de noedels een beetje in de pan.
  • Bevochtig alles vervolgens met het bouillonmengsel.
  • Haal met een appelboor een stuk uit de daikon en stop de Spaanse peper
  • erin.
  • Rasp ze samen fijn en schik ze in hoopjes op de borden.
  • Geef de sojasaus en het citroensap er in aparte kommetjes bij.
  • Als alle ingrediënten gaar zijn, kan iedereen zich uit de pan bedienen.
  • U kunt een beetje daikon door de saus mengen en de groenten en de kip in
  • de saus dopen.
  • De rest van de ingrediënten wordt tijdens de maaltijd klaargemaakt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Japan