Ei met augurkdressing en serranoham
AllerHande mei 2000
Ingrediënten
Instructies
- Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
- Onder koud stromend water afspoelen, af laten koelen en pellen.
- Intussen augurk fijnhakken.
- Augurk en peterselie in kom doen.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Olijfolie erdoor roeren, met zout op smaak brengen (= dressing of picada).
- Van eieren aan beide kanten kapjes af snijden.
- Eieren doormidden snijden zodat ei op onderkant kan staan.
- Op elke helft theelepeltje dressing scheppen.
- Aan elk prikkertje 2 opgerolde plakjes ham steken, in ei steken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor alle hapjes waarin gemarineerd wordt geldt, hoe langer het in de marinade staat des te smaakvoller het wordt. Als u lang wilt marineren, zet bederfelijke ingrediënten dan in de koelkast.