Eiercurry 2
AllerHande september 2001
Ingrediënten
- 8 eieren
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepel(s) olie
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel(s) gemalen koriander ketoembar
- 1 theelepel djinten gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen kurkuma koenjit
- 1 blik gepelde tomaten 400 g
- zout
- cayennepeper
- 4 takjes koriander
Instructies
- Eieren in ca.10 minuten hard koken.
- Eieren laten schrikken en laten afkoelen.
- Uien pellen en snipperen.
- Knoflook pellen en fijnhakken.
- In wok olie verhitten en ui ca. 3 minuten bakken.
- Laurier, knoflook, koriander en komijn ca. 2 minuten al omscheppend meebakken.
- Kurkuma erover strooien.
- Tomaten met vocht toevoegen.
- Curry al roerende aan kook brengen en in ca. 20 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus.
- Op smaak brengen met zout en cayennepeper.
- Eieren pellen, halveren en in curry ca. 5 minuten verwarmen.
- Koriander erboven fijnknippen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met basmatirijst.