Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 4 eieren
- 1 eetlepel(s) boter
- 2 deciliter ongezoete room
- versgemalen witte peper
- zout
- 100 gram gemalen nagelkaas
- 1 eetlepel(s) gehakte peterselie
- 2 getoaste boterhammen
Instructies
- Smeer de ovenschaaltjes goed in met de boter.
- U kunt op de bodem van de vuurvaste schaaltjes bijvoorbeeld een stukje gekookte kip, krab of ontbijtspek leggen voor het ei wordt toegevoegd.
- Breng de room aan de kook en voeg hier de versgemalen peper en zout aan toe.
- Giet de room in de schaaltjes en voeg per schaaltje een ei en een klein klontje boter toe.
- Bestrooi dit met de nagelkaas.
- Zet de schaaltjes, in een grotere ovenschaal waar een laagje water in staat (i.v.m. verbranden), in een voorverwarmde oven op 180 °C.
- Laat de gevulde schaaltjes gedurende 5-8 minuten in de oven bijna gaar worden (de dooier moet nog zacht zijn).
- Bestrooi met peterselie en serveer met een kleine lepel en repen warme toast.