EIEREN EN COCOTTE OVERBAKKEN MET FRIESE NAGELKAAS

Eieren en cocotte overbakken met Friese nagelkaas

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel(s) boter
  • 2 deciliter ongezoete room
  • versgemalen witte peper
  • zout
  • 100 gram gemalen nagelkaas
  • 1 eetlepel(s) gehakte peterselie
  • 2 getoaste boterhammen

Instructies

  • Smeer de ovenschaaltjes goed in met de boter.
  • U kunt op de bodem van de vuurvaste schaaltjes bijvoorbeeld een stukje gekookte kip, krab of ontbijtspek leggen voor het ei wordt toegevoegd.
  • Breng de room aan de kook en voeg hier de versgemalen peper en zout aan toe.
  • Giet de room in de schaaltjes en voeg per schaaltje een ei en een klein klontje boter toe.
  • Bestrooi dit met de nagelkaas.
  • Zet de schaaltjes, in een grotere ovenschaal waar een laagje water in staat (i.v.m. verbranden), in een voorverwarmde oven op 180 °C.
  • Laat de gevulde schaaltjes gedurende 5-8 minuten in de oven bijna gaar worden (de dooier moet nog zacht zijn).
  • Bestrooi met peterselie en serveer met een kleine lepel en repen warme toast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Voorgerechten
Land van herkomst Friesland / Nederland