Eieren met guacamole
Aller Hande 1996
Equipment
Ingrediënten
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
- Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
- Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water en ontvellen.
- Zaadjes verwijderen en vruchtvlees fijnprakken.
- Eieren afspoelen onder koud water, pellen en in lengte halveren.
- Eierdooiers eruit wippen.
- In kom eierdooiers fijnprakken.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Sjalot pellen en fijnsnipperen.
- Avocado -schillen, halveren, pit verwijderen en in stukjes snijden.
- Komkommer schillen en in stukjes snijden.
- Vruchtvlees van avocado en komkommer met staafmixer pureren.
- Sjalot, tomaat, komkommer, avocado en yoghurt door eierdooiers mengen tot smeuïg mengsel ontstaat.
- Op smaak, brengen met limoensap, zout en peper (= guacamole).
BEREIDEN:
- Sla wassen, uitslaan en in reepjes snijden.
- Op schaal leggen.
- Eieren vullen met guacamole.
- Op sla zetten.