Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eieren met guacamole
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Ingrediënten
▢
10
eieren
▢
1
tomaat
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
sjalotje
▢
1
avocado
▢
1
stukje
komkommer
ca. 3 cm,
▢
1
eetlepel
magere yoghurt
▢
ca. 2 eetlepels limoensap
▢
zout
▢
peper
▢
3
blaadje(s)
ijsbergsla
Instructies
VOORBEREIDEN:
Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water en ontvellen.
Zaadjes verwijderen en vruchtvlees fijnprakken.
Eieren afspoelen onder koud water, pellen en in lengte halveren.
Eierdooiers eruit wippen.
In kom eierdooiers fijnprakken.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Sjalot pellen en fijnsnipperen.
Avocado -schillen, halveren, pit verwijderen en in stukjes snijden.
Komkommer schillen en in stukjes snijden.
Vruchtvlees van avocado en komkommer met staafmixer pureren.
Sjalot, tomaat, komkommer, avocado en yoghurt door eierdooiers mengen tot smeuïg mengsel ontstaat.
Op smaak, brengen met limoensap, zout en peper (= guacamole).
BEREIDEN:
Sla wassen, uitslaan en in reepjes snijden.
Op schaal leggen.
Eieren vullen met guacamole.
Op sla zetten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Ei
/
Hapjes