Eieren met guacamole

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 avocado
  • 1 stukje komkommer ca. 3 cm,
  • 1 eetlepel magere yoghurt
  • ca. 2 eetlepels limoensap
  • zout
  • peper
  • 3 blaadje(s) ijsbergsla

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
  • Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water en ontvellen.
  • Zaadjes verwijderen en vruchtvlees fijnprakken.
  • Eieren afspoelen onder koud water, pellen en in lengte halveren.
  • Eierdooiers eruit wippen.
  • In kom eierdooiers fijnprakken.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Sjalot pellen en fijnsnipperen.
  • Avocado -schillen, halveren, pit verwijderen en in stukjes snijden.
  • Komkommer schillen en in stukjes snijden.
  • Vruchtvlees van avocado en komkommer met staafmixer pureren.
  • Sjalot, tomaat, komkommer, avocado en yoghurt door eierdooiers mengen tot smeuïg mengsel ontstaat.
  • Op smaak, brengen met limoensap, zout en peper (= guacamole).

BEREIDEN:

  • Sla wassen, uitslaan en in reepjes snijden.
  • Op schaal leggen.
  • Eieren vullen met guacamole.
  • Op sla zetten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Ei / Hapjes