Ekoori

Indiase roereieren
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 50 gram ghee
  • 1 fijngesnipperde middelgrote ui
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • 10 cm verse gemberwortel geschild en in reepjes gesneden
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel garam masala
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 4 verse groene chilipepers ontpit, in stukjes van 5 mm
  • warme toost
  • vers gehakte koriander om te garneren

Instructies

  • Klop de eieren in een kom luchtig en zet apart. Laat de ghee smelten in een pan met dikke bodem.
  • Voeg ui en knoflook toe en fruit 4-5 minuten zachtjes.
  • Voeg de reepjes gember toe en bak al roerende nog 2 minuten tot ze zacht zijn.
  • Voeg kurkuma, garam masala, chilipoeder en zout toe en bak al roerend nog 1 minuut.
  • Klop de eieren nogmaals om en voeg ze toe. Bak op een laag vuur en schraap het mengsel van de wanden tot het zacht en iets vochtig is.
  • Neem de roereieren direct van het vuur omdat ze nog nagaren in de hete pan.
  • Ze mogen niet helemaal stollen.
  • Bestrooi met de gehakte chilipeper en schep die voorzichtig erdoor.
  • Verdeel het roerei over warm geroosterd brood en bestrooi met koriandergroen.
  • Serveer direct.
  • Noot: Dit gerecht is een favoriet ontbijt, hoewel het even geschikt is voor een lunch.
  • De techniek lijkt op die van westerse roereieren en de manier van serveren op toost is ook Engels.

Variaties:

  • Probeer Ekoori ook eens te serveren op vers gebakken kruidenflensjes/dosa's.
  • Of maak er een complete schotel van door ± 200 gr gepelde garnalen aan de
  • ui en knoflook toe te voegen. Ook lekker met gekookte mosselen of
  • strandschelpen, evenals met stukjes krabvlees

Notities / Tips / Wijnadvies

Variaties:
Probeer Ekoori ook eens te serveren op vers gebakken kruidenflensjes/dosa's.
Of maak er een complete schotel van door ± 200 gr gepelde garnalen aan de
ui en knoflook toe te voegen. Ook lekker met gekookte mosselen of
strandschelpen, evenals met stukjes krabvlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei
Land van herkomst India