Elzasser Flammkuchen

Elzasser Flammkuchen

Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 150 g crème fraîche
  • 150 g gerookte spekreepjes
  • ½ kleine witte ui in dunne ringen gesneden
  • ½ kleine rode ui in dunne ringen gesneden
  • Peper gemalen
  • 3 takjes verse tijm voor de garnering

Instructies

  • Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
  • Deeg met het meegerolde bakpapier op het bakblik uitrollen.
  • Vouw ca. 1 cm. van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.
  • Meng de crème fraîche met de peper en bestrijk tot aan de rand van het deeg.
  • Met ui en spek gelijkmatig beleggen en met de tijm bestrooien.
  • Onderin de oven in 15 - 20 min. knapperig bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart
Land van herkomst Duitsland