Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Elzasser Flammkuchen
Porties:
4
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
▢
150
g
crème fraîche
▢
150
g
gerookte spekreepjes
▢
½
kleine
witte ui
in dunne ringen gesneden
▢
½
kleine
rode ui
in dunne ringen gesneden
▢
Peper
gemalen
▢
3
takjes verse tijm
voor de garnering
Instructies
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
Deeg met het meegerolde bakpapier op het bakblik uitrollen.
Vouw ca. 1 cm. van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.
Meng de crème fraîche met de peper en bestrijk tot aan de rand van het deeg.
Met ui en spek gelijkmatig beleggen en met de tijm bestrooien.
Onderin de oven in 15 - 20 min. knapperig bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
Land van herkomst
Duitsland