Empanadas combinación
Chileense pasteitjes / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
Beslag:
- 4 kopjes meel
- 1 pond boter
- 4 eierdooiers
- 8 eetlepels melk
- 1 theelepel zout
Instructies
Het beslag:
- Het beslag wordt de avond tevoren klaargemaakt.
- Met een houten lepel worden de ingrediënten geroerd totdat men een goed mengsel gekregen heeft.
- Dit beslag laat men, gewikkeld in een servet, tot de volgende dag staan.
- Dan wordt het beslag ‘gerold’ en in schijven gesneden, die de pasteitjes moeten gaan vormen.
Het vulsel:
- Het rauwe vlees wordt fijn gehakt.
- De uitjes worden gefruit en gebakken in hete boter, waaraan 2 eetlepels rode peper zijn toegevoegd.
- Vervolgens wordt het vlees aan deze uitjes toegevoegd en meegebraden.
- Het meel wordt opgelost in een beetje koud water of bouillon, waarbij men er wel voor dient te zorgen dat het mengsel helder blijft.
- Over dit mengsel giet men nu heet water en het resultaat voegt men nu toe aan de uien en het vlees.
- Zout en peper naar smaak toevoegen.
- Dit alles laat men op het vuur staan tot het geheel gaar is.
- Hierna laat men dit mengsel volledig afkoelen, zet het desnoods in de ijskast.
- Op elke schijf [zie boven] wordt vervolgens wat vulsel gelegd, enige krenten en een paar schijfjes hard gekookt ei.
- De schijfjes deeg worden nu dichtgevouwen op de manier, die men zelf wenst en daarna met wat ei of een ander garneringsmiddel versierd en in een hete oven gestopt.
- Na ongeveer een kwartier zijn de pasteitjes klaar.