Entrecote met rodepaprikasaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 2 rode paprika's
  • 1 glas rode wijn
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 4 teentjes knoflook ongepeld
  • 4 entrecotes of rib-eyes á 200 gram
  • 2 theelepels roze peperkorrels licht gekneusd

Instructies

Voorbereiden:

  • Leg het vlees in een ondiepe schaal en bestrooi het met 1 theelepel paprikapoeder en de roze peperkorrels.
  • Schenk de wijn en 2 eetlepels olijfolie erover en laat het geheel afgedekt 1 uur op kamertemperatuur marineren.

Bereiden:

  • Verwarm intussen de oven voor op 200 °C of gasstand 6.
  • Schep hele paprika's en knoflook door 2 eetlepels olijfolie en rooster ze 15 a 20 minuten op een bakplaat of tot ze zwartgeblakerd en gerimpeld zijn.
  • Laat ze op de bakplaat afkoelen.
  • Knijp de pulp uit de teentjes knoflook in een blender of keukenmachine.
  • Ontvel de paprika's, open ze en verwijder de zaadjes.
  • Doe ze samen met eventuele sappen in de blender of keukenmachine.
  • Meng tot ze glad zijn.
  • Voeg 1 theelepel paprikapoeder, het sap van ½ citroen en 2-3 eetlepels olijfolie toe terwijl de motor nog draait en pureer tot een emulsie.
  • Voeg zout en peper toe.
  • Snijd de rest van de citroenen in vrij dikke plakken en verwijder de pitjes.
  • Rooster het vlees en de plakken citroen op de barbecue op hoog vuur.
  • Rooster 3 a 5 minuten aan elke zijde en laat circa 5 minuten op een voorverwarmd bord rusten.
  • Serveer met de plakken citroen en de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Wereldkeuken