Escalopes de porc à la Bohemienne

varkensoesters uit Bohemen
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 zeer dunne varkensoesters
  • 6 uien
  • 25 cm braadworst
  • 50 g boter
  • 8 zure augurkjes
  • 20 g bloem
  • 2 eetlepels dragon
  • mosterd
  • ½ citroen
  • 2 eetlepels slagroom
  • 1 dl bouillon
  • peterselie
  • marjolein
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was wat peterselie en hak deze fijn.
  • Zorg voor tamelijk grote zeer dunne varkensoesters.
  • Bestrooi deze met zout en peper.
  • Snij de augurkjes in fijne juliënne.
  • Schil de uien, hak er twee fijn en snij de rest in dunne ringen.
  • Strooi wat marjoleinpoeder over de varkensoesters.
  • Bestrijk een kant van de oesters met mosterd.
  • Leg hierop gehakte ui en augurkjes.
  • Snij de braadworst in 4 stukken van 6 cm.
  • Leg op elke oester een braadworstje.
  • Rol nu de oester op met de bedoeling de inhoud goed te omsluiten.
  • Bind ze vast met een touwtje.
  • Smelt de boter in een pan.
  • Voeg hier de rest van de uien bij, en de opgerolde oesters en laat alles op zacht vuur bruin worden, waarbij de oesters verschillende keren worden gedraaid.
  • Leg het deksel op de pan en laat nog een half uurtje zachtjes stoven.
  • Haal de oesters er dan uit, laat ze uitlekken, verwijder de touwtjes en leg ze in een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
  • Pers de citroen uit, voeg het citroensap en de bloem bij de room en meng het goed.
  • Geef de bouillon bij het braadvocht, zet het vuur hoog en schraap alle aanbaksels van de bodem los.
  • Laat even koken en voeg dan het bloemroom mengsel toe, onder kloppen met de garde.
  • Laat de saus even reduceren en schenk ze over het vlees.
  • Strooi er gehakte peterselie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Duitsland