Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Was wat peterselie en hak deze fijn.
- Zorg voor tamelijk grote zeer dunne varkensoesters.
- Bestrooi deze met zout en peper.
- Snij de augurkjes in fijne juliënne.
- Schil de uien, hak er twee fijn en snij de rest in dunne ringen.
- Strooi wat marjoleinpoeder over de varkensoesters.
- Bestrijk een kant van de oesters met mosterd.
- Leg hierop gehakte ui en augurkjes.
- Snij de braadworst in 4 stukken van 6 cm.
- Leg op elke oester een braadworstje.
- Rol nu de oester op met de bedoeling de inhoud goed te omsluiten.
- Bind ze vast met een touwtje.
- Smelt de boter in een pan.
- Voeg hier de rest van de uien bij, en de opgerolde oesters en laat alles op zacht vuur bruin worden, waarbij de oesters verschillende keren worden gedraaid.
- Leg het deksel op de pan en laat nog een half uurtje zachtjes stoven.
- Haal de oesters er dan uit, laat ze uitlekken, verwijder de touwtjes en leg ze in een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
- Pers de citroen uit, voeg het citroensap en de bloem bij de room en meng het goed.
- Geef de bouillon bij het braadvocht, zet het vuur hoog en schraap alle aanbaksels van de bodem los.
- Laat even koken en voeg dan het bloemroom mengsel toe, onder kloppen met de garde.
- Laat de saus even reduceren en schenk ze over het vlees.
- Strooi er gehakte peterselie over.