Escargots onder aardappelpuree
Aller Hande 1996
Equipment
- keukenpapier
- 4 ovenschaaltjes á inhoud ca. 1 1/2 dl
- grill
- Hapjespan
Ingrediënten
- 1 blik escargots netto 212 g, Chantifrais,
- ½ bakje kastanjechampignons á 250 g,
- 4 stoneleeks
- 1 eetlepel boter of margarine
- 2 dl vleesfond á 380 ml, AH,
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 1 dl melk
- ½ zakje aardappelpuree garni Maggi,
- zout
- versgemalen zwarte peper,
Instructies
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- In zeef escargots laten uitlekken.
- Champignons met keukenpapier schoonvegen en halveren.
- Stoneleeks schoonmaken en in ringetjes snijden.
- In hapjespan boter verhitten.
- Champignons toevoegen en ca. 5 minuten al omscheppend zachtjes bakken.
- Escargots, fond en kruiden toevoegen en onafgedekt ca. 5 minuten op hoog vuur laten inkoken.
- Intussen melk met 1 1/2 dl water aan de kook brengen.
- Pureepoeder toevoegen en tot smeuïg mengsel roeren.
- Stoneleeks aan escargotsmengsel toevoegen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Escargotsmengsel met vocht over schaaltjes verdelen.
- Laagje aardappelpuree van ca. 2 cm erop scheppen.
- Bovenkant met bolle kant van natgemaakte eetlepel gladstrijken.
- Schaaltjes ca. 10 cm onder hete grill plaatsen en in ca. 3 á 5 minuten goudbruin bakken.