Faisan flambé

geflambeerde fazant
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 fazant
  • 1 lap bardeerspek
  • 50 gr vet spek
  • 75 g kippelevers
  • 100 g boter
  • dl rode wijn
  • 1 dl kippebouillon
  • 1 dl cognac
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snij het spek in brunoise en laat deze in een pan zweten.
  • Voeg de lever van de fazant bij de kippelevers, zet het vuur hoger en als het vet begint te roken, voeg er dan de levers bij.
  • Sauteer ze snel rondom in 5 minuten bruin.
  • Laat ze daarna in de pan afkoelen.
  • Als het spekvet gestold is draaien we alles door de vleesmachine met de fijnste plaat.
  • Werk er 25 g boter door en bewaar het in de koelkast.
  • Bind het bardeerspek om de fazant, bestrooi ze met zout en peper, leg ze in een diepe
  • ovenvaste schaal, smelt wat boter en giet deze over de fazant.
  • Snij de rest van de boter er in stukjes over.
  • Zet de fazant in een oven van 220 º C waarbij ze elke 10 minuten omgedraaid wordt.
  • Na 35 minuten verwijderen we het bardeerspek en laten de fazant dan nog 10 minuten in de oven, zodat ze mooi bruin wordt.
  • Als de fazant klaar is gaat ze uit de oven en we snijden haar in vieren.
  • Houd de stukken warm.
  • Haal het braadvet weg uit de pan en vervang het door de wijn, laat deze geheel reduceren op hoog vuur.
  • Leg dan de stukken fazant in de pan, flambeer met de cognac en leg ze dan op een
  • voorverwarmde dienschaal.
  • Geef de farce van de kippelevers in de pan, zet het vuur laag en voeg de bouillon toe.
  • Laat deze tot de helft reduceren.
  • Controleer de smaak en schenk deze saus over de stukken fazant.
  • Serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten
Land van herkomst Frankrijk