Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 150 gram fettucini
- 16 grote garnalen rauw gepeld
- 20 cl kookroom
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 3 eetlepels citroensap vers
- gerookt paprikapoeder
- zout
- peterselie platte fijngehakt
- olijfolie
- zwarte peper
Instructies
- Kook de paste ‘el dente’ volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Smoor intussen de knoflook in een beetje olijfolie in een grote koekenpan.
- De knoflook hoeft niet te kleuren.
- Voeg de garnalen toe en breng op smaak met wat zout en peper.
- Bak deze 2 1a 3 minuten aan elke kant.
- Haal de garnalen uit de pan en zet deze opzij.
- Voeg het citroensap toe in de pan en deglaceer.
- Voeg wat paprikapoeder toe en laat deze even bakken.
- Voeg dan de kookroom toe en laat deze een paar minute koken zodat deze wat indikt.
- Breng op smaak met wat zout en peper.
- Giet de pasta af en voeg deze aan de saus toe.
- Schep om zodat de pasta de saus opneemt.
- Verdeel de pasta over de borden, leg er de garnalen op en bestrooi met wat peterselie.