Feuerzangenbowl **
Feuerzangenbowl is niet alleen een nieuwjaarsdrankje maar je mag het de hele winter
drinken, zolang het maar goed koud is, want je krijgt het er lekker warm van.
Ingrediënten
- 2 flessen rode tafelwijn
- 1 sinaasappel de schil ervan
- 6 kruidnagels
- 1 pijpje kaneel
- 3 eetlepel9sP citroensap
- 1 Zuckerhut van 250 gr / dit is een kegelvormig geperste grote suikerklont
- ½ fles rum 35-50%
Instructies
- Prik de kruidnagels in de sinaasappelschil en verwarm deze samen met de rode wijn, de kaneel en het citroensap langzaam, maar laat het niet koken.
- Verwarm de rum voor.
- Leg de Feuerzange dwars over een pan en leg de suikerkegel erop
- Giet dan lepel voor lepel de rum over de suiker en flambeer het geheel.
- Laat het vloeibare, brandende rum-suikermengsel in de pan druipen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Neem geen te sterke rum (bijvoorbeeld Stroh Rum met een alcoholpercentage van 80%), omdat de suiker dan meer 'dichtschroeit' en karamelliseert in plaats van te druipen.