Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Maak van 20 g bloem en 20 g boter door kneden een beurre manié.
- Schil de uien en hak ze fijn.
- Maak de wortel schoon en snij ze in brunoise.
- Doe hetzelfde met de selderij.
- Plicheer de tomaten en ontpit ze.
- Smelt 50 g boter en als ze heet is, sauteer dan het vlees snel aan alle kanten bruin.
- Strooi er zout en peper over en haal het uit de pan.
- Doe nu de groenten in de pan, geef er een eetlepel paprikapoeder bij en laat het geheel 10 minuten moteren.
- Voeg dan de tomaten toe.
- Leg na 5 minuten het vlees terug in de pan op het bed van groenten en laat het nog 15
- minuten braden.
- Reduceer de wijn met de bouillon samen tot de helft.
- Haal het vlees uit de pan, deglaceer deze met het wijnmengsel en houd het vlees warm.
- Schraap alle aanbaksels los en passeer de saus.
- Bind ze met de beurre manié.
- Snij het vlees in plakken, leg deze op een voorverwarmde schaal en serveer de saus apart.