Filet de boeuf à la Viennoise

Weense ossehaas
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g ossehaas
  • zout
  • peper
  • 100 g boter
  • 100 g wortel
  • 100 g selderijknol
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 3 dl bouillon
  • 3 dl rode wijn
  • 20 g bloem

Instructies

  • Maak van 20 g bloem en 20 g boter door kneden een beurre manié.
  • Schil de uien en hak ze fijn.
  • Maak de wortel schoon en snij ze in brunoise.
  • Doe hetzelfde met de selderij.
  • Plicheer de tomaten en ontpit ze.
  • Smelt 50 g boter en als ze heet is, sauteer dan het vlees snel aan alle kanten bruin.
  • Strooi er zout en peper over en haal het uit de pan.
  • Doe nu de groenten in de pan, geef er een eetlepel paprikapoeder bij en laat het geheel 10 minuten moteren.
  • Voeg dan de tomaten toe.
  • Leg na 5 minuten het vlees terug in de pan op het bed van groenten en laat het nog 15
  • minuten braden.
  • Reduceer de wijn met de bouillon samen tot de helft.
  • Haal het vlees uit de pan, deglaceer deze met het wijnmengsel en houd het vlees warm.
  • Schraap alle aanbaksels los en passeer de saus.
  • Bind ze met de beurre manié.
  • Snij het vlees in plakken, leg deze op een voorverwarmde schaal en serveer de saus apart.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Oostenrijk