Fish & chips 4
AllerHande oktober 2001
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
Instructies
- In frituurpan olie verhitten tot 150 ºC.
- Aardappeltjes wassen, halveren, grote in vieren snijden.
- Aardappeltjes droog deppen met keukenpapier.
- Aardappeltjes in 3 porties in ca. 4 minuten gaar frituren.
- In vergiet op keukenpapier laten uitlekken.
- Kabeljauwfilet in grove stukken snijden.
- Stukken vis droog deppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper.
- In steelpan boter smelten.
- Boven twee kommen eieren splitsen.
- Eiwitten stijf kloppen.
- Gesmolten boter, eierdooiers, bloem en mineraalwater tot beslag roeren.
- Royaal op smaak brengen met zout en peper.
- Stijfgeklopte eiwitten door beslag spatelen.
- Frituurolie verhitten tot 190 ºC.
- Stukken vis door beslag halen zodat alle kanten bedekt zijn.
- Vis (zonder frituurmandje) in 3 porties in ca. 4 minuten gaar en goudbruin bakken.
- Vis met schuimspaan uit pan halen en laten uitlekken op keukenpapier.
- Aardappeltjes in 3 porties (in mandje) in ca. 1 minuut knapperig bruin frituren.
- Laten uitlekken op keukenpapier in vergiet.
- Vis en aardappeltjes over vier borden verdelen en bestrooien met zout.
- Serveren met ijsbergsla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met ijsbergsla.