Fish & chips 4

AllerHande oktober 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 zakjes verse krieltjes in de schil à 500 g
  • 600 g kabeljauwfilet
  • zout
  • peper versgemalen
  • 15 g boter of margarine
  • 2 eieren M
  • 100 g bloem
  • 125 ml koolzuurhoudend mineraalwater
  • frituurvet of olie (vloeibaar)

Instructies

  • In frituurpan olie verhitten tot 150 ºC.
  • Aardappeltjes wassen, halveren, grote in vieren snijden.
  • Aardappeltjes droog deppen met keukenpapier.
  • Aardappeltjes in 3 porties in ca. 4 minuten gaar frituren.
  • In vergiet op keukenpapier laten uitlekken.
  • Kabeljauwfilet in grove stukken snijden.
  • Stukken vis droog deppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper.
  • In steelpan boter smelten.
  • Boven twee kommen eieren splitsen.
  • Eiwitten stijf kloppen.
  • Gesmolten boter, eierdooiers, bloem en mineraalwater tot beslag roeren.
  • Royaal op smaak brengen met zout en peper.
  • Stijfgeklopte eiwitten door beslag spatelen.
  • Frituurolie verhitten tot 190 ºC.
  • Stukken vis door beslag halen zodat alle kanten bedekt zijn.
  • Vis (zonder frituurmandje) in 3 porties in ca. 4 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Vis met schuimspaan uit pan halen en laten uitlekken op keukenpapier.
  • Aardappeltjes in 3 porties (in mandje) in ca. 1 minuut knapperig bruin frituren.
  • Laten uitlekken op keukenpapier in vergiet.
  • Vis en aardappeltjes over vier borden verdelen en bestrooien met zout.
  • Serveren met ijsbergsla.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met ijsbergsla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Engeland