Flammkuchen met ham en ui

Flammkuchen met ham en ui

Porties: 4 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Deeg:

  • 300 gram bloem
  • 180 ml lauw water
  • 7 gram gedroogde gist 1 zakje
  • 6 gram zout ongeveer een afgestreken theelepel
  • een eetlepel olijfolie

Topping:

  • 2 rode uien/2 stronken prei
  • 3- 4 plakken mooie ham
  • 1 beker crème fraîche
  • chilipoeder

eventueel

  • rucola

eventueel

  • 100 gram Gruyère kaast of Emmentaler

Instructies

  • Kneed van de ingrediënten een lekker soepel deeg.
  • Dit kan met de hand, of met de machine.
  • Mijn machine kneedt zo’n 20 minuten.
  • Vind je het deeg te droog?
  • Voeg dat een heel klein beetje vocht toe.
  • Laat het deeg een uur rijzen.
  • Je kan de uien glazig bakken in wat olijfolie maar je kan je ze ook rauw erop leggen tijdens het bakken bovenop de crème fraîche doen.
  • De keuze is aan jou.
  • Bak anders tijdens de rijs de uien of prei aan, beide is lekker
  • Zet de oven na een uur aan op liefst 250 graden.
  • Verdeel je deeg in vier delen.
  • Bij mij kunnen maar 2 flammkuchen op een bakplaat dus ik bak in twee sessies.
  • Rol je deeg goed uit.
  • Normaal is de vorm vaak rustiek ovaal, maar als jij hem graag rond wilt bakken?
  • Dat kan natuurlijk ook.
  • Twee smalle stroken passen wel beter op je bakblik.
  • Belangrijk is dat je het deeg goed dun uitrolt.
  • Leg een theedoek over het deeg dat over is, om uitdrogen tegen te gaan.
  • Verhuis je deeg naar de bakplaat, besmeer ieder ovaal deeg met een dun laagje crème fraîche.
  • Bedek deze laag met wat ui en reepjes ham.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Bak de Flammkuchen met ham en ui in ongeveer 8-10 minuten gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza / Vlees