Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Deeg:
- 300 gram bloem
- 180 ml lauw water
- 7 gram gedroogde gist 1 zakje
- 6 gram zout ongeveer een afgestreken theelepel
- een eetlepel olijfolie
Topping:
- 2 rode uien/2 stronken prei
- 3- 4 plakken mooie ham
- 1 beker crème fraîche
- chilipoeder
eventueel
- rucola
eventueel
- 100 gram Gruyère kaast of Emmentaler
Instructies
- Kneed van de ingrediënten een lekker soepel deeg.
- Dit kan met de hand, of met de machine.
- Mijn machine kneedt zo’n 20 minuten.
- Vind je het deeg te droog?
- Voeg dat een heel klein beetje vocht toe.
- Laat het deeg een uur rijzen.
- Je kan de uien glazig bakken in wat olijfolie maar je kan je ze ook rauw erop leggen tijdens het bakken bovenop de crème fraîche doen.
- De keuze is aan jou.
- Bak anders tijdens de rijs de uien of prei aan, beide is lekker
- Zet de oven na een uur aan op liefst 250 graden.
- Verdeel je deeg in vier delen.
- Bij mij kunnen maar 2 flammkuchen op een bakplaat dus ik bak in twee sessies.
- Rol je deeg goed uit.
- Normaal is de vorm vaak rustiek ovaal, maar als jij hem graag rond wilt bakken?
- Dat kan natuurlijk ook.
- Twee smalle stroken passen wel beter op je bakblik.
- Belangrijk is dat je het deeg goed dun uitrolt.
- Leg een theedoek over het deeg dat over is, om uitdrogen tegen te gaan.
- Verhuis je deeg naar de bakplaat, besmeer ieder ovaal deeg met een dun laagje crème fraîche.
- Bedek deze laag met wat ui en reepjes ham.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Bak de Flammkuchen met ham en ui in ongeveer 8-10 minuten gaar.