Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Was de tomaten, snij ze doormidden bestrooi beide helften met wat zout en laat ze gedurende een halfuur uitlekken.
- Schil de knoflook en hak ze fijn.
- Was de paprika's, snij ze doormidden, haal er de zaadjes en zaadlijsten uit en snij ze in
- juliënne.
- Schil de uien en snij ze in ringen.
- Was wat peterselie en hak deze fijn.
- Zet de friteuse op 175 C.
- Als de tomaten voldoende uitgelekt zijn, droog ze dan en sauteer ze in 30 g boter.
- Sauteer in een andere pan in 30 g boter in 20 minuten de juliënne paprika gaar.
- Voeg na tien minuten de helft van de knoflook toe.
- Snij de lever in dunne plakken, haal ze door de bloem en haal de uienringen door de rest van de bloem.
- Sauteer in de rest van de boter de lever bruin en gaaren bestrooi ze met peper en zout.
- Sauteer de uienringen in de friteuse bruin.
- Geef ondertussen de rest van de knoflook bij de lever.
- Als deze klaar is, leg ze dan op een voorverwarmde schaal, deglaceer het braadvocht met de azijn en de bouillon en laat nog even doorkoken.
- Leg de halve tomaten bij de lever, geef er de juliënne paprika bij, de bruine uienringen en schenk er de saus over.
- Bestrooi met wat peterselie en serveer.