Foie de veau au lard fumé

kalfslever gerookt spek
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakken kalfslever
  • 75 g boter
  • 8 plakken gerookt spek
  • 30 g bloem
  • ½ dl bouillon
  • mosterd
  • zout
  • peper
  • citroensap
  • dragon
  • peterselie

Instructies

  • Was wat peterselie en dragon en hak de peterselie fijn.
  • Haal de blaadjes dragon van de stelen en hak ze fijn.
  • Strooi zout en peper over de lever en haal ze door de bloem.
  • Smelt 40 g boter in een pan en sauteer hierin de plakken spek.
  • Haal ze uit de pan en houd ze warm. sauteer dan in dezelfde pan de stukken lever 6 minuten aan elke kant.
  • Leg de stukken lever op een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
  • Leg er de plakken spek omheen.
  • Deglaseer het braadvocht met de bouillon.
  • Voeg er de dragon bij en een lepeltje mosterd.
  • Laat even koken en schraap alle aanbaksels goed los.
  • Voeg er nu bij beetjes de rest van de boter bij en klop deze er goed door.
  • Geef er ook wat citroensap bij en breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Schenk ze over het vlees, strooi er peterselie over en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk