Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Foie de veau au lard fumé
kalfslever gerookt spek
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
plakken
kalfslever
▢
75
g
boter
▢
8
plakken
gerookt spek
▢
30
g
bloem
▢
½
dl
bouillon
▢
mosterd
▢
zout
▢
peper
▢
citroensap
▢
dragon
▢
peterselie
Instructies
Was wat peterselie en dragon en hak de peterselie fijn.
Haal de blaadjes dragon van de stelen en hak ze fijn.
Strooi zout en peper over de lever en haal ze door de bloem.
Smelt 40 g boter in een pan en sauteer hierin de plakken spek.
Haal ze uit de pan en houd ze warm. sauteer dan in dezelfde pan de stukken lever 6 minuten aan elke kant.
Leg de stukken lever op een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
Leg er de plakken spek omheen.
Deglaseer het braadvocht met de bouillon.
Voeg er de dragon bij en een lepeltje mosterd.
Laat even koken en schraap alle aanbaksels goed los.
Voeg er nu bij beetjes de rest van de boter bij en klop deze er goed door.
Geef er ook wat citroensap bij en breng de saus op smaak met peper en zout.
Schenk ze over het vlees, strooi er peterselie over en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk