Forelmousse met waterkers

Porties: 4 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gr zalmforelfilet
  • 2 eieren
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel tomatenfondue
  • 200 gr room
  • boter

Voor de saus:

  • ½ bosje waterkers
  • 100 gr dunne room

Voor de versiering:

  • 2 tomaten
  • 4 dikke roze garnalen
  • peterselie

Instructies

  • Mix de forelfilets samen met de hele eieren, het zout, de peper en de tomatenfondue tot puree.
  • Voeg er de room aan toe en mix dit nog enkele minuten.
  • Boter kleine vormpjes of potjes in en verdeel de bereide mousse erin.
  • Bak dit 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • Maak de waterkers schoon en blancheer die 1 minuut in kokend water.
  • Laat dit uitlekken en verwerk het tot puree.
  • Voeg er de room bij en mix nog enkele seconden.
  • Doe alles in een pannetje en verwarm dit zonder te laten koken.
  • Schik de forelmousse op individuele borden en versier ze met de waterkerssaus.
  • Versier verder met dobbelsteentjes rauwe tomaat, roze garnalen en peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten
Land van herkomst België