Frikadel Tempeh

kroketjes met tempeh
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 plak tempeh
  • 2 wortels
  • 2 eetlepel(s) selderij fijngehakte
  • 1 ei losgeklopt
  • 4 uitjes gesnipperde
  • 2 tenen knoflook
  • peper zout en
  • ve-tsin
  • geraspte kokos

Instructies

  • Snijd de tempeh in grove stukken en stoom dit met de schoongemaakte wortel ca. 20 min.
  • Wrijf de ui en knoflook met wat zout, peper en ve-tsin fijn op een tjobek.
  • Prak de wortel en tempeh met een vork fijn en vermeng dit met de kokos, kruiden en selderij.
  • Maak hiervan kleine kroketten.
  • Haal de kroketten eerst door het losgeklopte ei en bak ze vervolgens in de olie goudbruin.
  • Neem voor de kokos vers geraspte kokos uit de diepvries voor de smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vleesvervangers
Land van herkomst Indonesië