Frittellini
Italiaanse oliebollen
Ingrediënten
voor het beslag:
- 1 dl slagroom
- 1 dl witte wijn
- 20 gram verse gist
- 200 gram bloem
- 2 eieren
- zout
- frituurolie
- 1 appels in kleine stukjes
- 2 eetlepels pijnboompitten
- poedersuiker
Instructies
- Verwarm de slagroom en de wijn tot lauwwarm.
- Verkruimel de gist erboven en laat die oplossen.
- Voeg het gistmengsel aan de bloem toe en roer alles met een garde glad.
- Meng er de eieren en een snufje zout door.
- Roer de appelblokjes en de pijnboompitten door het beslag en sla het met een houten lepel in 5 minuten tot een luchtig beslag.
- Laat het afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats 1 uur rijzen.
- Verhit de olie tot 200°C.
- Laat met 2 lepels bolletjes van het beslag in de hete olie glijden (niet meer dan 3 en bak die in 5 minuten bruin.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken en leg ze op een schaal.
- Bestrooi de frittellini met poedersuiker.
- u kunt de frittellini zowel warm als koud serveren.