Frittellini

Italiaanse oliebollen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor het beslag:

  • 1 dl slagroom
  • 1 dl witte wijn
  • 20 gram verse gist
  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • zout
  • frituurolie
  • 1 appels in kleine stukjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de slagroom en de wijn tot lauwwarm.
  • Verkruimel de gist erboven en laat die oplossen.
  • Voeg het gistmengsel aan de bloem toe en roer alles met een garde glad.
  • Meng er de eieren en een snufje zout door.
  • Roer de appelblokjes en de pijnboompitten door het beslag en sla het met een houten lepel in 5 minuten tot een luchtig beslag.
  • Laat het afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats 1 uur rijzen.
  • Verhit de olie tot 200°C.
  • Laat met 2 lepels bolletjes van het beslag in de hete olie glijden (niet meer dan 3 en bak die in 5 minuten bruin.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en leg ze op een schaal.
  • Bestrooi de frittellini met poedersuiker.
  • u kunt de frittellini zowel warm als koud serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Italië
Feestdagen etc Oud & Nieuw