Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Al hadden wij zelf deze keer een fles Varamus van wijnhuis Paolo Ferrin erbij opengetrokken.
Equipment
Ingrediënten
- 800 gram kippendijen schoongemaakte
- klein blikje bier
- 1 blik gepelde tomaten/pomodori pellati 300 ml
- 300 ml tomatenpulp
- 3 tenen knoflook
- bouillonpoeder
- olie om te bakken
Instructies
- Braad de kippendijen mooi bruin aan in olie.
- En bestrooi ze met een theelepel bouillonpoeder.
- Pers de knoflook over het vlees uit en laat het geheel even samen braden.
- Doe dan een blikje bier (300 cl) erbij.
- Neem zelf zeker een slokje want je moet weten of het bier nog goed is. 🙂
- Doe dan de tomatenpulp (naturel, zonder toevoeging van kruiden) en ook een blikje pomodori pellati erbij en laat de dijen een tijdje sudderen totdat de kip goed gaar is (ruim 20 minuten).
- Haal een paar mooie stukken uit de saus en combineer je bord met sla en tzatziki.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijntip:
onze huiswijn, een (rode) Malbec van Umberto Baccichetto.Al hadden wij zelf deze keer een fles Varamus van wijnhuis Paolo Ferrin erbij opengetrokken.