Snij de gefileerde vis (zalm of makreel) in uiterst smalle reepjes en de uitgelekte bamboespruiten in uiterst kleine stukjes.
Bereid de gekruide rijst zoals in recept 751 en laat deze afkoelen.
Spoel de champignons af en leg ze in een kom.
Giet er zoveel kokend water over totdat ze net onder staan en laat ze 30 min. weken.
Zeef het weekvocht door een doek en houd dit weekvocht apart.
Verwijder de stelen en snij de hoeden in heel smalle reepjes.
Breng 1 dl weekvocht samen met de sojasaus en suiker aan de kook.
Voeg de reepjes champignon toe en laat ze 10 min. zachtjes koken.
Laat de reepjes daarna in het vocht afkoelen.
Laat evt. diepgevroren krab eerst geheel ontdooien.
Snij de krab in stukjes en verwijder alle ongerechtigheden.
Laat de reepjes champignon nadat ze zijn afgekoeld, uitlekken.
Vermeng de gekruide rijst met de reepjes champignon, krab, vis, bamboescheuten en doperwten.
Doe alles in een rechthoekige bak.
Leg op de inhoud een plankje dat precies in de bak past en plaats hierop een gewicht.
De rijst met de ingrediënten moet zo stijf mogelijk op elkaar geperst worden.
Roer de eieren los en voeg 3 eetlepels water en wat zout toe.
Bak hiervan in een licht met olie ingewreven rechthoekige omelet pan 8 zeer dunne omeletjes.
Laat ze koud worden en leg ze op bamboematjes of servetjes.
Verdeelde samengeperste rijst over de omeletjes.
Rol de omeletjes met behulp van de bamboematjes of servetjes tot zeer stijve rollen.
Snij elke rol in 4 tot 5 gelijke stukken en leg ze op een platte schaal.