Fusion gehaktballetjes - Italiaans / Aziatisch
Als dit geen fusion is weet ik het ook niet meer.
Ik had nog een pakje Bolognesesaus (bijna over de datum); ja ik weet het het is een grote zonde om een kant-en-klaar pakje te gebruiken, maar ook ik kan de verleiding soms niet weerstaan.!
Aangezien ik ook een èchte zuinige Hollandse ben, gooi ik (bijna) nooit iets weg.
Vandaar deze combinatie – Het was heerlijk!
Crispy Prawn Chilli is een pittige sambal met knapperige stukjes garnaal!
Aan te bevelen.
Ingrediënten
- 500 gram gehakt half om half
- 1 pakje Bolognesesaus of andere Italiaanse saus uit een pakje
- 1 eetlepel Crispy Prawn Chilli saus Amazing Oriental
- 1 eetlepel ketjap manis
- 10 draaien met de molen van gedroogde chilipepers of gewoon sambal oelek
- 1 gesnipperde ui
- boter om te bakken
Instructies
- Meng gehakt met de 'kruiden' behalve de ui.
- Laat minimaal uur in de koelkast rusten.
- Draai hier van ca. 12 balletjes en braadt deze in de heter boter aan.
- Pas op!
- Door de ketjap wordt het snel bruin, zet het vuur wat lager en voeg de ui toe.
- Braadt deze mee met de balletjes en voeg wat water toe.
- Laadt alles ca. 20 minuten sudderen, eventueel nog water water met een bindmiddel.