Gamba's met zeeduivel
Een bijzonder lekker gerecht met een exotisch tintje. Een heerlijke combinatie van zeeduivel en gamba’s maakt dat u iets speciaals te voorschijn tovert. De bereiding is niet moeilijk.
Ingrediënten
- grote uien
- 3 tenen knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 2 eetlepel(s) tomatenpuree
- 1 laurierblad
- enkele druppels tabasco
- zout
- peper
- 1 kg zeeduivel in stukken van 10 cm
- 200 g rijst
- 1 bosje koriander
- 1 lever van de zeeduivel
- 8 reuzengarnalen
Instructies
- Snipper de uien en pers de knoflook.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de uien en de knoflook.
- Voeg tomatenpuree, het laurierblad, de tabasco, zout en peper toe.
- Pocheer de zeeduivel in ruim water met zout gedurende 15 minuten.
- Haal de vis eruit met een schuimspaan en voeg het uienmengsel toe aan het kookvocht.
- Pureer dit met de staafmixer en kook de rijst in dit geparfumeerde vocht.
- Ontdoe intussen de stukken zeeduivel van graat en ongerechtigheden en snijd de koriander fijn.
- Schep de rijst over in een schaal en schik de vis, vermengd met de koriander erop.
- Leg hierop de in plakjes gesneden lever en sluit de schaal met een deksel.
- Laat zo minstens 10 minuten staan zodat de lever als het ware gaar stoomt.
- Leg de reuzengarnalen rondom en serveer meteen.