Gamba's met zeeduivel

Gamba's met zeeduivel

Een bijzonder lekker gerecht met een exotisch tintje. Een heerlijke combinatie van zeeduivel en gamba’s maakt dat u iets speciaals te voorschijn tovert. De bereiding is niet moeilijk.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • grote uien
  • 3 tenen knoflook
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • enkele druppels tabasco
  • zout
  • peper
  • 1 kg zeeduivel in stukken van 10 cm
  • 200 g rijst
  • 1 bosje koriander
  • 1 lever van de zeeduivel
  • 8 reuzengarnalen

Instructies

  • Snipper de uien en pers de knoflook.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de uien en de knoflook.
  • Voeg tomatenpuree, het laurierblad, de tabasco, zout en peper toe.
  • Pocheer de zeeduivel in ruim water met zout gedurende 15 minuten.
  • Haal de vis eruit met een schuimspaan en voeg het uienmengsel toe aan het kookvocht.
  • Pureer dit met de staafmixer en kook de rijst in dit geparfumeerde vocht.
  • Ontdoe intussen de stukken zeeduivel van graat en ongerechtigheden en snijd de koriander fijn.
  • Schep de rijst over in een schaal en schik de vis, vermengd met de koriander erop.
  • Leg hierop de in plakjes gesneden lever en sluit de schaal met een deksel.
  • Laat zo minstens 10 minuten staan zodat de lever als het ware gaar stoomt.
  • Leg de reuzengarnalen rondom en serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Portugal