Breng op middelhoog vuur 4 1/2 kop bouillon en 1 kop droge witte wijn aan
de kook.
Verhit op middelhoog vuur 2 eetlepels olijfolie.
Voeg 2 theelepels geraspte citroenschil en 2 koppen risottorijst toe en bak al
omscheppend 1 minuut.
Voeg al roerend de hete bouillon aan de rijst toe.
Na 15-20 minuten is de rijst gaar.
Roer er 1/2 kop fijngesneden bieslook en 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas
door.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Haal de koppen van 12 gamba's en snijd de schaal overlangs in, zodat het
pellen later makkelijker gaat.
Leg de gamba's op een bakplaat.
Smelt 50 gr boter en pers er 1 teentje knoflook boven uit.
Bestrooi de gamba's met grofgemalen zwarte peper en laat ze onder de grill in
2-3
minuten mooi roze worden.
Leg de gegrilde gamba's op de risotto en garneer het geheel met een partje
citroen.