Garam Masala New Delhi

Porties: 4 personen
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) korianderzaad
  • 1 eetlepel(s) komijnzaad
  • 1 eetlepel(s) versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel kardemomzaadjes
  • stukje pijpkaneel á 8 cm per stuk
  • ½ theelepel kruidnagels
  • ½ muskaatnoot

Instructies

  • Rooster elk ingrediënt, behalve de nootmuskaat, apart in een droge koekenpan of wok en leg de specerijen, zodra ze hun geur afgeven, op een koud bord.
  • Maal de afgekoelde specerijen grif in een keukenmachine en stamp ze daarna in een vijzel fijn.
  • Rasp de nootmuskaat erboven en schep het mengsel goed door elkaar.
  • Bewaar het in een luchtdicht afgesloten potje..
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kruidenmengsels
Land van herkomst India