Garnalen Saganaki
Ingrediënten
- 1 kilo grote garnalen
- 250 gram feta
- 1 kopje olijfolie
- 4 tomaat of 1 blik
- 1 grote ui gehakt
- 1 groene peper fijn gehakt
- 1 teen knoflook
- 1 kopje peterselie
- peper & zout
- snufje suiker
- 1 klein glas droge witte wijn
- Tijm
- Oregano
Instructies
- Tomaten pellen en pureren.
- Olie verhittenin koekepan, uien en knoflook fruiten.
- Dan wijn, suiker, zout,peper,oregano, tijm en tomaten toevoegen.
- Aan de kook brengen.
- Garnalen in een ovenschaal en de wat ingedikte saus eroverheen, peterselie erover en een uurtje in de oven bij matige temperatuur.
- Vlak voor serveren de in stukjes gebroken feta erdoor roeren.
- Dit recept kan ook in 20 minuten in de koekepan gemaakt worden.