Garnalencurry uit Sri Lanka
Ingrediënten
- 5 dl kokosmelk
- 1 eetlepel uiringen
- 1 groene chilipeper van zaadjes ontdaan en fijgehakt
- 1 theelepel gemberwortel geraspte verse
- 3 teentjes knoflook
- ½ theelepel fenegriek gemalen
- 5 kerrieblaadjes en/of 1 fijngehakte stengel citroengras
- ½ theelepel kurkuma
- 500 gram garnalen diepvries
- 2 theelepels limoensap of citroensap
- zout
Instructies
- (Laat diepvriesgarnalen ontdooien) en laat de garnalen goed uitlekken.
- Giet de helft van de kokosmelk in een pan met een dikke bodem.
- Voeg de uienringen, chilipeper, gemberwortel en specerijen toe,
- Roer alles goed door elkaar en breng het geheel langzaam aan de kook.
- Doe er de garnalen en de rest van de kokosmelk bij, breng alles weer aan de kook.
- Zet het vuur wat lager en laat het gerecht in de onafgedekte pan zachtjes doorkoken tot de saus is gebonden.
- Blijf roeren om aanbranden te voorkomen.
- Voeg het limoen- of citroensap toe, breng het de curry met wat zout op smaak en laat alles nog 3 minuten doorwarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er gekookte rijst of mie bij.
De garnalen moeten worden gepeld, maar het is belangrijk, dat u de staartje slaat zitten, omdat die bijdragen aan de smaak van het gerecht.