Garnalenvlinders met hete komkommersaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 16 Japanse garnalen
  • tarwebloem gekookte
  • zout
  • 1 komkommer
  • 6 groene Spaanse pepers
  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels maïsmeel
  • 2 eetlepels water
  • 75 gram boter
  • 1 citroen
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Pel de garnalen: verwijder de kop en de schaal, maar laat de staart
  • vastzitten.
  • Maak op de rug van elke garnaal in de lengterichting een inkeping (niet
  • doormidden snijden), vouw de garnaal open en druk hem plat in de vorm
  • van een vlinder.
  • Haal de garnalen door een mengsel van bloem, peper en zout.
  • Schil de komkommer dun, snijd hem in 4 stukken en snijd die in de lengte
  • in reepjes.
  • Verwijder de steeltjes, de zaden en de zaadlijsten van de Spaanse pepers en
  • snijd het vruchtvlees in ringen.
  • Snijd de ui in dunne schijfjes en druk de ringen daaruit los.
  • Vermeng de tomatenpuree met de azijn en de suiker.
  • Maak een papje van het maïsmeel en het water en roer dit door het
  • tomatenpureemengsel.
  • Smelt de boter in de wok en bak de garnalenvlinders aan beide kanten
  • goudbruin.
  • Laat ze op keukenpapier goed uitlekken en houd ze warm.
  • Bak de komkommer, de ui en de Spaanse peper in de wok tot de ui glazig
  • wordt.
  • Giet er dan de saus bij en breng het aan de kook.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met gekookte witte rijst.
  • Giet de saus over de rijst en schep de garnalen erop.
  • Garneer met 2 partjes citroen.
  • De garnalen mogen met de hand worden gegeten. Pak ze bij de staart.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Japan