Garniture à la Brancas

garnituur Brancas
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 deegbakjes
  • 300 g aardappels
  • 2 kroppen sla
  • 1 dl slagroom

Instructies

  • Schil de aardappels, snij ze in 1 mm dikke plakken.
  • Zweet deze zacht in boter, zonder dat ze kleur krijgen.
  • Leg ze dan in lagen in een vuurvast schaaltje, 6 lagen met telkens gesmolten boter en zout en peper er tussen.
  • Zet de schaal 25 minuten in een oven van 200 º.
  • Leg dan een portie aardappels omgekeerd in de ongebakken deegbakjes en bak deze nu 15 minuten in dezelfde oven.
  • Was de sla en snij ze in dunne juliënne.
  • Stoof deze even in wat boter, voeg de slagroom toe en laat reduceren.
  • Geef er zout en peper over.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Sausadvies:

Gebonden kalfsjus of demi glacé.

Serveren bij:

Veelal wit vlees en gevogelte.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Portugal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch