Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de groente:
Instructies
- Verhit de helft van de boter in een koekenpan.
- Bestrooi de scholletjes licht met bloem en bak ze mooi bruin.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de scholletjes erop.
- Zet tot serveren apart.
- Zet de koekenpan met bakvet apart om nog te gebruiken.
- Snijd de courgette in de lengte in kwarten en verwijder de zaadlijsten, deze worden niet gebruikt.
- Snijd courgette, wortel en knolselderij in gelijkmatige, kleine blokjes.
- Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 150 ºC.
- Doe de spinaziereepjes in een stoomovenpan met gaatjes en schuif onder in de stoomoven. Doe de wortel- en knolselderijblokjes in een stoomovenpan met gaatjes en schuif boven de spinazie in de stoomoven. op Functie: Stomen 100 ºC, gedurende 1 minuut
Serveren:
- Schuif de bakplaat met de vis in de oven en verwarm ca. 4 minuten.
- Kook ondertussen de noedels beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Laat ze goed uitlekken en meng ze in een kom met de spinazie.
- Pers de knoflook erboven uit en roer er een scheut notenolie door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm het restant van de boter in de apart houden koekenpan.
- Fruit hierin de courgette, wortel, knolselderij en sjalot aan.
- Voeg ansjovis en kappertjes toe.
- Verwarm enkele minuten op matig vuur.
- Breng op smaak met peper en limoensap.
- Leg in het midden van de borden een 'nestje' van de noedels.
- Leg de scholletjes er bovenop en lepel de groente er royaal overheen met eventueel wat groentenat.