Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 eetl olijfolie
- 1 blok tempé 300 g in blokjes
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 ui gesnipperd
- 1 rode chilipeper zaadlijst verwijderd en in dunne reepjes
- 2 stengels citroengras gekneusd of doormidden geknakt
- 1 eetl tomatenpuree
- 1 blik kokosmelk 400 ml
- 1 pak rijstnoedels
- 1 eetl gehakte koriander
Instructies
- Verhit de olie op hoog vuur en bak de blokjes temp. rondom goudbruin.
- Haal uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.
- Bak in dezelfde pan de knoflook, ui en chilipeper even aan en voeg daarna het citroengras toe.
- Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee.
- Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook.
- Schep de gebakken temp. door de saus laat nog 5 minuten sudderen op laag vuur.
- Roer regelmatig door.
- Kook ondertussen de noedels zoals op de verpakking staat aangegeven en geef ze bij de temp. in kokossaus.
- Garneer met koriander.
- Verwijder voor het serveren het citroengras.