Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 stukken zalmfilet 150 g elk
  • 250 g witte druiven
  • ½ eetlepel(s) citroensap
  • 50 g boter
  • zout
  • peper
  • 100 g cashewnoten ongezouten

Instructies

  • Halveer de druiven en verwijder de pitjes.
  • Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog.
  • Besprenkel de zalmfilets met citroensap en laat dit een paar minuten intrekken.
  • Verhit de boter en bak hierin als het schuim wegtrekt de stukken zalmfilet aan beide kanten bruin en gaar (ca. 7 minuten).
  • Bestrooi de vis met een beetje zout en peper, neem de filets uit de pan en houd ze even warm.
  • Voeg de cashewnoten aan de bakboter in de pan toe en bak ze 1 minuut op een hoog vuur.
  • Voeg dan de druiven toe en bak ze 30 seconden mee.
  • Schep de noten en druiven over de zalm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gebakken aardappelen en snijbonen.
Wijntip:
Alsace Pinot Blanc, een nootachtige soepele wijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Vis / Zalm