Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten
Ingrediënten
Instructies
- Halveer de druiven en verwijder de pitjes.
- Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog.
- Besprenkel de zalmfilets met citroensap en laat dit een paar minuten intrekken.
- Verhit de boter en bak hierin als het schuim wegtrekt de stukken zalmfilet aan beide kanten bruin en gaar (ca. 7 minuten).
- Bestrooi de vis met een beetje zout en peper, neem de filets uit de pan en houd ze even warm.
- Voeg de cashewnoten aan de bakboter in de pan toe en bak ze 1 minuut op een hoog vuur.
- Voeg dan de druiven toe en bak ze 30 seconden mee.
- Schep de noten en druiven over de zalm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gebakken aardappelen en snijbonen.
Wijntip:
Alsace Pinot Blanc, een nootachtige soepele wijn.