Gefrituurde tofu met groenten en champignons

Porties: 1
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • zonnebloemolie om te frituren
  • 100 g tofu in dobbelstenen gesneden
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 snufje chilivlokken
  • ½ paprika zonder zaden, gesneden
  • 100 g snijbietblad of spinazie
  • 4 paddestoelen gesneden

Instructies

  • Verhit olie in een diepe pan met dikke bodem, die voor 1/3 gevuld is, tot een broodkruimel erin knispert.
  • Bak hierin 2-3 min. de tofu tot die goudkleurig is en knappend.
  • Haal ze uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Bak de chilivlokken 1-2 min. in de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag.
  • Voeg de paprika toe en laat 2-3 min. stoven tot de paprika zacht is.
  • Voeg de spinazie of snijbietblad en de paddestoelen toe en kook dit zachtjes tot de groente is geslonken.
  • Roer er de tofu door en kook nog even tot de tofu warm is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vleesvervangers
Land van herkomst Oosters
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch