Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 400 g uien
- 80 g gezouten boter
- mespunt vierkruidenpoeder
- 10 g bloem
- 1½ l kippenbouillon
- 1 stokbrood
- 100 g geraspte gruyére
- zout
- vers gemalen peper
Instructies
- Fruit de gepelde en grofgehakte uien 15 minuten in de boter.
- Maal er wat peper over en voeg het vierkruidenpoeder toe.
- Roer regelmatig om te voorkomen dat de uien te snel kleuren.
- Bestrooi de goudgele uien met de bloem, giet de bouillon erbij en laat met de deksel op de pan
- 30 minuten zachtjes koken.
- Proef of er nog zout en of peper bij moet.
- Snijd het stokbrood in sneetjes en rooster ze licht.
- Schep de soep in kommen, leg er een paar sneetjes stokbrood op en bestrooi ze met de
- geraspte kaas.
- Laat onder de ovengrill gratineren en serveer meteen.