Gegratineerde uiensoep 4

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g uien
  • 80 g gezouten boter
  • mespunt vierkruidenpoeder
  • 10 g bloem
  • l kippenbouillon
  • 1 stokbrood
  • 100 g geraspte gruyére
  • zout
  • vers gemalen peper

Instructies

  • Fruit de gepelde en grofgehakte uien 15 minuten in de boter.
  • Maal er wat peper over en voeg het vierkruidenpoeder toe.
  • Roer regelmatig om te voorkomen dat de uien te snel kleuren.
  • Bestrooi de goudgele uien met de bloem, giet de bouillon erbij en laat met de deksel op de pan
  • 30 minuten zachtjes koken.
  • Proef of er nog zout en of peper bij moet.
  • Snijd het stokbrood in sneetjes en rooster ze licht.
  • Schep de soep in kommen, leg er een paar sneetjes stokbrood op en bestrooi ze met de
  • geraspte kaas.
  • Laat onder de ovengrill gratineren en serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk